Vastgoedbeleggers worden vaak verward door sommige vastgoedtermen, vooral de beginnende beleggers. Velen van hen zijn van plan om hun financieringsmogelijkheden te vergroten en zijn nieuwsgierig naar wat “harde geld lening” is. Harde geldschieters zijn meestal individuen of kleine groepen die geld lenen op basis van het onderpand, of uw kredietscore. Het wordt hard genoemd omdat het over het algemeen moeilijker is om terug te betalen.

Deze leningen zijn kortlopende leningen met een hogere rente en een hogere vooruitbetaling. Veel beginnende beleggers denken dat het riskant is, wanneer het krediet krap is, maar toegang krijgen tot financiering is cruciaal voor het succes van de investeringen in onroerend goed. Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van deze leningen.

Waarom zijn mensen voor en tegen dit type lening?

Meer financieringsmogelijkheden: Hard geld lening is een van de leningstypes, ook al zijn er veel verschillen tussen conventionele lening en hard geld lening. Hard geld lening is gemakkelijker toegankelijk, als je niet voldoet aan de strikte conventionele leningstermijn, kan het een goed alternatief zijn. U kunt de transactie vaak sneller afsluiten, met minder papierwerk dan de conventionele staatslening.

  • Meer zekerheidsopties: Harde geldschieters accepteren veel soorten onderpand. U kunt zowel uw eigen woning als de toekomstige kasstromen van het onroerend goed als onderpand gebruiken. Het stelt u in staat om tot 75% van de waarde van het onroerend goed te lenen.
  • Als u een tekort heeft aan financiering, kunt u niet voldoen aan de minimale LTV-ratio, maar kunt u ook andere activa zoals uw eigen huis, bezittingen en pensioensparen als onderpand gebruiken. Wees voorzichtig en beheers de risico’s goed, want u kunt uw andere vermogen verliezen als er iets ergs gebeurt.
  • Meer flexibiliteit: Veel slimme beleggers maken gebruik van een hardwerkende lening om de reparaties en renovaties te financieren. U kunt de transactie sneller afsluiten en een aparte geblokkeerde rekening openen bij een kredietverstrekker om de reparaties en renovaties te betalen.

Grootste minpunten van de harde lening

  • Hogere kosten en risico’s: Kredietverstrekkers vragen over het algemeen een hogere rente en hogere kosten vooraf. Deze leningen zijn meestal van korte duur. Om aan de strengere leningsvoorwaarden te voldoen, moeten investeerders daarom het risico van de investering actief beheren. In de dalende markt lopen beleggers een groot risico dat ze de leningen niet kunnen terugbetalen en dat ze het onderpand en andere activa verliezen.
  • Lagere ratio’s: Hard geld leningen zijn gemakkelijk toegankelijk, maar de loan-to-value rantsoenen zijn typisch lager. In een conventioneel leen programma van de overheid kunt u 80 tot 90 procent van de waarde van het onroerend goed lenen, terwijl u in de hardgeldlening slechts tot 75 procent kunt lenen.

Met de juiste kredietverstrekker kunnen de risico’s van het eigendom zelf worden beheerd; met de verkeerde zijn de risico’s hoog. Er staan tegenwoordig veel advertenties van de hardgeldkredietverstrekkers in de krant, maar het vereist vaardigheden om een goede kredietverstrekker te identificeren. Het is aan te raden om hulp te krijgen van een gerenommeerde makelaar en de geldschieter zorgvuldig te kiezen. Je moet moeite doen om te voorkomen dat je van een frauduleuze geldschieter en het verliezen van up-front kosten zonder het krijgen van een lening of eindigen in de afscherming zonder passende redenen.