Over ons

 De Jumbowijnmannen: Stephan, Dirk, Niels, Emilio en Spike

Stephan Verpoort

Stephan Verpoort

Oogstjaar: 1987

Passies (naast wijn): Wielrennen,  voetballen, skiën en natuurlijk lekker eten & drinken!

Favoriete druiven: Malbec

Van jongs af aan ben ik eigenlijk al fan van lekker eten en drinken. Mijn keuze voor de middelbare hotelschool De Rooi Pannen in Tilburg was dan ook een logisch stap in mijn studieloopbaan. Na mooie traineeships in Amsterdam en Parijs wist ik zeker dat ik door wilde in deze mooie branche. Na de hotelschool heb ik dan ook mijn Bachelor of Commerce behaald aan de Hogeschool Zuyd, opleiding Commercieel Management. Via deze studie kwam ik dan ook in aanraking met de retail. Voor mijn afstudeeropdracht kwam ik in 2009 op het hoofdkantoor bij Jumbo terecht. Toen ik begon bij Jumbo hadden we iets meer als 100 winkels. Inmiddels, twee overnames later is dit verviervoudigd. Mijn kans bij zo’n groeiende organisatie als Jumbo en vooral binnen de categorie wijn past volledig in mijn straatje en grijp ik dan ook met beide handen aan, PROOST!

 

Dirk van der Vlugt

Dirk van der Vlugt

Oogstjaar: 1983

Passies (naast wijn): Muziek, wielrennen, eten en reizen

Favoriete druiven: Sauvignon Blanc, Tempranillo en Shiraz

Na mijn studie Marketing Management aan de Universiteit van Tilburg ben ik als Account Manager Horeca aan het werk gegaan bij bierbrouwerij AB-InBev (o.a. de brouwerij van Jupiler, Hertog-Jan en Leffe). Hier was ik als contactpersoon van de brouwerij verantwoordelijk voor de verkoop van bier (en andere dranken) aan horeca zaken. Na twee jaar heb ik de overstap gemaakt van horeca naar retail en ben ik als jr. category manager slijterij aan de slag gegaan bij C1000. Bij C1000 was ik verantwoordelijk voor de gedistilleerd categorie. Hier kon ik mijn kennis van de drankenwereld, die ik tijdens mijn eerste baan heb opgedaan, perfect combineren met mijn marketing achtergrond. De recente overname van C1000 door Jumbo betekende al snel voor mij een overstap naar Jumbo. Inmiddels ben ik ruim een jaar als jr. categorie manager mede verantwoordelijk voor de wijn categorie. Gezien de groei die Jumbo momenteel doormaakt liggen hier ontzettend veel leuke uitdagingen om onze klanten zo goed mogelijk te voorzien van de allerlekkerste wijnen.

Niels Holm

Niels Holm

Oogstjaar:  1955

Passies (naast wijn): volleybal, reizen, vrouw en kleindochters

Favoriete druiven: niet één in het bijzonder, maar momenteel ik heb wel een voorkeur voor Chardonnay (botervet uit de Bourgogne) en Shiraz (m.n. Australische).

Mijn ouders hadden Horeca bedrijven en had ik reeds vroeg te maken met wijn. Tot 2003 heb ik diverse productgroepen ingekocht voor een groet landelijke supermarkt. Vanaf 2003 eindverantwoordelijk voor alle wijnen en gedistilleerd producten. Met name prijs – kwaliteit vind ik de grootste uitdaging. Daarnaast he ontdekken van nieuwe druivensoorten met verrassende resultaten. Onze rechtstreekse contacten met producenten in alle delen van de wereld dragen ertoe bij, dat we wijnen trachten te zoeken die door de consument bijzonder worden gewaardeerd.

Emilio Saez van Eerd

Emilio Saez van Eerd

Oogstjaar: 1969

Passies (naast wijn): Koken, zwemmen, squash, muziek,

Favoriete druiven: geen voorkeur voor druif, wel voor de passie die erin wordt gestopt. Maar als ik dan toch een druif moet noemen dan is het zonder twijfel de Palomino fino omdat het dé sherrydruif is.

Mijn kennismaking met wijn vond plaats aan de keukentafel toen ik een jaar of 16 was. Ik kreeg geen avondmaal als ik niet eerst 3 wijnen blind geproefd had. Ik ben mijn moeder er altijd nog dankbaar voor! Niet vreemd dus dat ik als student stage liep bij een Spaanse wijnproducent Domecq in Jerez de la Frontera, mijn eerste baan vond in een Rotterdams wijncafé (van Otterloo). Vervolgens ging ik na mijn studie aan de HES Rotterdam bij Osborne (sherryproducent), in samenwerking met de Nederlandse importeur Noordman Wijnimport, aan de slag als product manager in de horeca en wijnspeciaalhandel. Echter mijn drive om naar Spanje te gaan en dichter op de wijnproducent te zitten – figuurlijk dan ;-)  leidde na een aantal omzwervingen tot de oprichting van een eigen bedrijf in 2002. Een zelfgestarte wijnopleidingsintituut leverde te weinig inkomen op, en dus startte ik in 2002 als exportagent in Spaanse wijnen, ontwikkelde enotoeristische projecten, en leerde vele facetten van de wijnwereld kennen. Sinds 2009 zit ik als Category Manager Wijn/Slijterij & wijnopleidingen bij Jumbo, waar nog heel veel wijnuitdagingen liggen. Binnenkort hoop ik de WSET diploma course af te ronden.

Spike huisman

Oogstjaar:

Passies (naast wijn):

Favoriete druiven:

 

Deel met anderen:
 • Print
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • Add to favorites
 • email
 • Hyves
 • LinkedIn
 • RSS

9 reacties op “Over ons

 1. Hallo dynamische trio,
  Wat een leuke manier om de mensen te informeren over de wijnmannen achter de aangeboden wijnen van Jumbo. Trouwens zeer uitgebreid en exclusief. Ik kijk uit naar jullie winterassortiment.

 2. Goed bezig heren, vooral de pagina over trends en ontwikkelingen vind ik interessant. Zou het leuk vinden om daar nog net iets meer te lezen over de – volgens jullie – bredere ontwikkelingen in de wijnwereld.

  Proost & groet,
  Arjan

  • Beste Arjan, dank je, en je hebt helemaal gelijk, wordt weer eens tijd om die sectie ook te updaten.

   gr
   Emilio

 3. Bste Emillio Saez-van Eerdt.
  Als oud docent voor het slijtersvakdiploma die zowel door uw vader als moeder de nodige wijnkennis bijbracht,wat opmerkingen over uw wijnassortiment niks als lof.Verdere reacties volgen.

  nico van Splunter

  • Beste heer van Splunter, als ik het goed heb begrepen van mijn moeder bent u dus indirect de reden dat ik in de wijnen terecht ben gekomen. Mijn dank daarvoor! gHet doet me een plezier te vernemen dat u niets dan lof heeft voor ons wijnassortiment. En dat terwijl we iedere dag bezig zijn het assortiment nog beter te maken. Ik zie uw volgende reacties graag tegemoet.

   Met vriendelijke groet,
   Emilio Saez van Eerd

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>