Over ons

De Jumbowijnmannen:  Dirk, Niels, Emilio en Spike

Dirk van der Vlugt

Dirk van der Vlugt

Oogstjaar: 1983

Passies (naast wijn): Muziek, wielrennen, eten en reizen

Favoriete druiven: Sauvignon Blanc, Tempranillo en Shiraz

Na mijn studie Marketing Management aan de Universiteit van Tilburg ben ik als Account Manager Horeca aan het werk gegaan bij bierbrouwerij AB-InBev (o.a. de brouwerij van Jupiler, Hertog-Jan en Leffe). Hier was ik als contactpersoon van de brouwerij verantwoordelijk voor de verkoop van bier (en andere dranken) aan horeca zaken. Na twee jaar heb ik de overstap gemaakt van horeca naar retail en ben ik als jr. category manager slijterij aan de slag gegaan bij C1000. Bij C1000 was ik verantwoordelijk voor de gedistilleerd categorie. Hier kon ik mijn kennis van de drankenwereld, die ik tijdens mijn eerste baan heb opgedaan, perfect combineren met mijn marketing achtergrond. De recente overname van C1000 door Jumbo betekende al snel voor mij een overstap naar Jumbo. Inmiddels ben ik ruim een jaar als jr. categorie manager mede verantwoordelijk voor de wijn categorie. Gezien de groei die Jumbo momenteel doormaakt liggen hier ontzettend veel leuke uitdagingen om onze klanten zo goed mogelijk te voorzien van de allerlekkerste wijnen.

Niels Holm

Niels Holm

Oogstjaar:  1955

Passies (naast wijn): volleybal, reizen, vrouw, kinderen en kleindochters

Favoriete druiven: niet één in het bijzonder, maar momenteel ik heb wel een voorkeur voor Chardonnay (botervet uit de Bourgogne) en Shiraz (m.n. Australische).

Mijn ouders hadden Horeca bedrijven en had ik reeds vroeg te maken met wijn. Tot 2003 heb ik diverse productgroepen ingekocht voor een grote landelijke supermarkt. Vanaf 2003 eindverantwoordelijk voor alle wijnen en gedistilleerd producten. Met name prijs – kwaliteit vind ik de grootste uitdaging. Daarnaast het ontdekken van nieuwe druivensoorten met verrassende resultaten. Onze rechtstreekse contacten met producenten in alle delen van de wereld dragen ertoe bij, dat we wijnen trachten te zoeken die door de consument bijzonder worden gewaardeerd.

Emilio Saez van Eerd

Emilio Saez van Eerd

Oogstjaar: 1969 

Passies (naast wijn): Koken, zwemmen, squash, muziek,

Favoriete druiven: geen voorkeur voor druif, wel voor de passie die erin wordt gestopt. Maar als ik dan toch een druif moet noemen dan is het zonder twijfel de Palomino fino omdat het dé sherrydruif is.

Mijn kennismaking met wijn vond plaats aan de keukentafel toen ik een jaar of 16 was. Ik kreeg geen avondmaal als ik niet eerst 3 wijnen blind geproefd had. Ik ben mijn moeder er altijd nog dankbaar voor! Niet vreemd dus dat ik als student stage liep bij een Spaanse wijnproducent Domecq in Jerez de la Frontera (Spanje), mijn eerste baan vond in een Rotterdams wijncafé (van Otterloo). Vervolgens ging ik na mijn studie aan de HES Rotterdam bij Osborne (sherryproducent), in samenwerking met de Nederlandse importeur Noordman Wijnimport, aan de slag als product manager in de horeca en wijnspeciaalhandel. Echter mijn drive om terug te gaan naar Spanje leidde na een aantal omzwervingen tot de oprichting van een eigen wijnexport-organisatie in 2002. Sinds 2009 zit ik als Category Manager Wijn/Slijterij & wijnopleidingen bij Jumbo, waar ook heel veel wijnuitdagingen liggen. Mijn drijfveer was altijd al om “goede wijn op een eenvoudige wijze toegankelijker maken voor het grote publiek”. Bij Jumbo heeft deze drijfveer nog meer betekenis gekregen. Mijn wijnopleidingen: Wijnexpert aan de Universiteit van Alicante in 2004, WSET advanced 2012, Oinos 2012 en WSET 4 de diploma course, gehaald in 2014.

Spike Huisman

Oogstjaar: 1978

Passies (naast wijn): Wielrennen

Favoriete druiven: Cabernet Franc, Chenin Blanc

Half Engels, half Nederlands. Tijdens mijn stage in 2003 geïnteresseerd geraakt in wijn, een interesse die me er in 2006 toe bewoog om zelf proeverijen te organiseren in mijn eigen huis. Na enkele jaren volgde de mooiste stap die ik me kon voorstellen: category management wijn & gedistilleerd binnen de toenmalig nr 2 van Nederland (C1000). Na vier jaren de overstap naar Jumbo gemaakt waar ik sinds mei 2014 me bezig kan houden met het fantastische wijnassortiment dat Jumbo te bieden heeft. Ik geloof oprecht dat wijn niet te ingewikkeld gemaakt moet worden, je moet er gewoon van genieten. Jumbo biedt als winkelformule misschien wel de beste match met wijn, met een focus op consumenten en winkelbeleving. Als je vragen of opmerkingen hebt, neem graag contact met ons op!

 

 

Deel met anderen:
  • Print
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Add to favorites
  • email
  • LinkedIn
  • RSS
Naam
Email
Commentaar